Telefon: +355 4 223 6762

Autoriteti Shtetëror për Informacionin Gjeohapësinor (ASIG) në bashkëpunim me Agjencinë e Menaxhimit të Burimeve Ujore (AMBU) ka publikuar në Gjeoportalin Kombëtar për temën “Zonat me rreziqe natyrore”, informacionin gjeohapësinor për Hartat e rrezikut nga përmbytjet për 6 basenet kryesore.

Informacioni gjeohapësinor për këto shtresa është në përputhje me Direktivën e BE -së për përmbytjet, e cila paraqet një hartë rreziku për zonën si edhe për periudhën specifike të kohës së kthimit, thellësinë dhe shpejtësinë.

Të dhënat janë konform standardit të miratuar me VKM-në nr. 810, datë 21.10.2020, Për miratimin e dokumentit “Standardet Shtetërore për Specifikimet Teknike të Informacionit Gjeohapësinor në Shqipëri – Tema: “Zonat me Rreziqe Natyrore””.


Twitter

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *